Roladki ogórkowe z kawiorem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- ogórek z obciętymi końcami
- drobno mielony pieprz
- 3 - 4 łyżki creme fraîche
- 1 - 2 łyżki kawioru z taszy
- gałązki koperku do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pociąć ogórek wzdłuż na paski obieraczką do warzyw (bez pestek). Powinniśmy uzyskać kilkanaście paseczków. Przeciąć je na pół, każdą połówkę popieprzyć i zwinąć. Przekłuć wykałaczką. Nałożyć pół łyżeczki creme fraîche, 1/8 łyżeczki kawioru, przybrać gałązką koperku.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W