Cykoria z gorgonzolą i orzechami
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Klasyczne połączenie: listki cykorii wypełnione dobrym serem pleśniowym i orzechami można przygotowywać z różnych odmian tych składników. Białą cykorię belgijską zastąpić czerwoną lub małymi listkami radicchio. Listki najlepiej odrywać od korzenia w ostatniej chwili, bo szybko więdną. Najlepsze pleśniowe sery to gorgonzola, roquefort, stilton. Jeżeli ser ma za mocny smak można wymieszać go z kremowym mascarpone. Orzechy włoskie, laskowe, pekan są dobre, jeśli są świeże. Aby uzyskać efekt większej chrupkości można je uprażyć na suchej patelni lub w ciepłym piekarniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W