Pasztet z wędzonego łososia na ciepło

Pasztet z wędzonego łososia na ciepło
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć posiekaną dymkę aż zmięknie. Dodać kawałki łososia, lekko rozgnieść z cebulką, podgrzać. Dodać serek, chrzan i parę kropli tabasco. Wymieszać na masę, podawać na połówkach bajgli, podpieczonych w tosterze i posmarowanych masłem. Posypać posiekaną dymką i świeżo zmielonym pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA