Chipsy z kukurydzianych tortilli
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 8 świeżych tortilli kukurydzianych
- 1 łyżka neutralnego w smaku oleju
- 1 łyżeczka soli w płatkach
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzej do 150°C. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia.
Posmaruj tortille olejem i posyp solą. Ułóż je na sobie i pokrój na 6 trójkątów. Ułóż je w pojedynczej warstwie na przygotowanych blachach. Piecz na złoto (około 30 minut). Ostudź przed przełożeniem do hermetycznego pojemnika.
Wskazówka:
Do soli można dodać meksykańską lub kajuńską mieszankę przyprawową.
Posmaruj tortille olejem i posyp solą. Ułóż je na sobie i pokrój na 6 trójkątów. Ułóż je w pojedynczej warstwie na przygotowanych blachach. Piecz na złoto (około 30 minut). Ostudź przed przełożeniem do hermetycznego pojemnika.
Wskazówka:
Do soli można dodać meksykańską lub kajuńską mieszankę przyprawową.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W