Turecka sałatka
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia turecka
Składniki:
- 6 pomidorków winogronowych
- 1 ogórek
- ¼ czerwonej cebuli
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 4 łyżki natki kolendry
- 4 łyżki natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać składniki dressingu. Pokroić pomidory, ogórek, cebulę i paprykę. Przełożyć do miski. Dodać zioła i dressing. Wymieszać. Doprawić do smaku. Przełożyć sałatkę na duży talerz. Środek przybrać jogurtem. Całość skropić masłem. Posypać chili i sumakiem. Podawać z chlebem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W