Tarta z karmelizowaną cebulą i kozim serem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 250 g kruchego ciasta – świeżego lub mrożonego
- 4 duże czerwone cebule
- 6 pieczonych ząbków czosnku
- gałązka świeżego tymianku
- 2 jajka
- 150 ml mleka
- 125 g koziego sera
- masło
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podpiecz spód z kruchego ciasta. Podsmaż cebulę na oliwie aż zrobi się brązowa. Pokrusz kozi ser i dodaj go do pieczonego czosnku i karmelizowanej cebuli. Wymieszaj wszystko. Jajka roztrzep z mlekiem i dodaj do farszu. Przypraw go świeżym tymiankiem i rozsmaruj nadzienie na cieście. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W