Tacos Rahas
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Ideał 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:2 chili poblano
2 łyżki oleju roślinnego do smażenia
2 średnie cebule, pokrojone w plasterki
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
1 średni ziemniak, pokrojony w kostkę
150 gramów kwaśnej śmietany
½ łyżeczki oleju słonecznikowego
8 małych tortilli kukurydzianych
50 gramów startego sera Wensleydale
mały pęczek kolendry, posiekany
½ dużej limonki, pokrojonej na cząstki
Przygotowanie:
Chili opalić nad ogniem lub pod grillem, aż sczernieją. Ostudzić. Olej wlać na patelnię, smażyć cebulę na średnim ogniu przez 5 minut, aż zbrązowieje. Dodać oregano, kmin rzymski, ziemniaka i smażyć minutę. Dodać trochę wody i dusić warzywa przez 10 minut. Woda powinna odparować a ziemniak zmięknąć. Jeśli to konieczne dodać więcej wody. Z chili usunąć ogonki i pestki. Porwać je wzdłuż na paski o szerokości 1 cm, usuwając spaloną skórę. Na dwie minuty przed końcem gotowania ziemniaka, dodać chili, doprawić solą i pieprzem. Dodać trochę soku z limonki. Wmieszać kwaśną śmietanę i wyłączyć ogień. Na dużej patelni delikatnie podgrzać olej słonecznikowy. Smażyć tortille z obu stron, aż zmiękną. Podawać z duszonymi warzywami, serem, kolendrą i limonką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia meksykańska
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W