Sandwicze z grillowanym schabem i surówką z czerwonej kapusty
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1,4 kg schabu środkowego w całości
- solonego
- obtoczonego w mące kukurydzianej i sezonowanego (tzw. peameal) – to tradycyjny kanadyjski sposób marynowania mięsa. Można użyć schabu natartego solą i pieprzem.
- 1 szklanka salsy pomidorowej
- 2/3 szklanki brązowego cukru
- ½ octu winnego
- 6 kajzerek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej grill do średniej temperatury i połóż schab na ruszcie. Piecz pod pokrywą, aż mięso będzie miało 160 stopni C, przez ok. 75 min. W tym czasie zmieszaj w blenderze salsę z cukrem i octem winnym, a potem podgrzewaj na małym ogniu w rondelku, aż zgęstnieje. Przez ostatnie 15 min, pieczenia, regularnie i często smaruj schab sosem. Podawaj w cienkich plasterkach, w przekrojonych kajzerkach, polany odrobiną sosu z salsy, z pikantną sałatką z czerwonej kapusty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia Ameryki Północnej
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W