Sandwicze z grillowanym schabem i surówką z czerwonej kapusty

Sandwicze z grillowanym schabem i surówką z czerwonej kapusty
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1,4 kg schabu środkowego w całości
  • solonego
  • obtoczonego w mące kukurydzianej i sezonowanego (tzw. peameal) – to tradycyjny kanadyjski sposób marynowania mięsa. Można użyć schabu natartego solą i pieprzem.
  • 1 szklanka salsy pomidorowej
  • 2/3 szklanki brązowego cukru
  • ½ octu winnego
  • 6 kajzerek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej grill do średniej temperatury i połóż schab na ruszcie. Piecz pod pokrywą, aż mięso będzie miało 160 stopni C, przez ok. 75 min. W tym czasie zmieszaj w blenderze salsę z cukrem i octem winnym, a potem podgrzewaj na małym ogniu w rondelku, aż zgęstnieje. Przez ostatnie 15 min, pieczenia, regularnie i często smaruj schab sosem. Podawaj w cienkich plasterkach, w przekrojonych kajzerkach, polany odrobiną sosu z salsy, z pikantną sałatką z czerwonej kapusty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA