Makaron z sosem warzywnym
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- 300 g pełnoziarnistego spaghetti
- oliwa z oliwek
- parmezan
Sos:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- 2 czerwone papryki
- 1 cukinia
- 1 marchewka
- 4 duże pomidory (lub puszka krojonych pomidorów)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente.
Na oliwie z oliwek podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę chili. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, marchewkę i cukinię. Przyprawić solą i pieprzem, smażyć na wolnym ogniu około 10 minut często mieszając. Dodać pokrojone pomidory i smażyć kolejne 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Do sosu dodać ugotowany makaron. Smażyć razem przez chwilę, aż sos połączy się z makaronem. Podawać posypane tartym parmezanem lub z kilkoma anchovis i polane oliwą z oliwek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W