Sałatka z polędwiczkami

Sałatka z polędwiczkami
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia polska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Polędwiczkę oczyszczamy z błon i kroimy w kawałki ok. 1 cm i każdy z nich na pół. Wrzucamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Skrapiamy oliwą i odstawiamy. Na talerzach układamy umyte sałaty, rzymską kroimy drobniej. Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Śliwki kroimy w plasterki, a ser w kosteczkę. Sypiemy na sałatę. Polędwiczkę obsmażamy na suchej patelni krótko. Ściągamy, żeby lekko przestygła. Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, oliwą oraz doprawiamy solą, pieprzem i listkami świeżego tymianku. Na wierzch układamy polędwiczkę. Całość obsypujemy kulkami granatu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA