Sos salsa verde
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- pęczek pietruszki
- ząbek czosnku
- 10 kaparów
- 4 małe ogórki konserwowe
- 3 filety z sardeli
- 1 czerstwa bułka
- 6 łyżek octu winnego balsamicznego
- 1 jajko ugotowane na twardo
- oliwa z oliwek extra vergine
- sól
- pieprz
- łyżka cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrojoną bułkę zamocz w occie. Posiekaj drobno pietruszkę, czosnek, kapary, sardele oraz ogórki. Utrzyj wszystko w moździerzu. Dodaj gotowane żółtko. Dodaj odciśniętą z nadmiaru octu bułkę. Dodaj sól, pieprz i łyżeczkę cukru. Ucieraj nadal dodając jednocześnie oliwę. Można także przed dodaniem oliwy przetrzeć masę przez sitko. Przełóż sos do miseczek. Gotowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W