Chipsy z topinambura
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- kilka sztuk korzenia topinambura
- masło klarowane lub olej do pieczenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Topinambur dokładnie wyszoruj szczotką i za pomocą obieraczki do warzyw pokrój w milimetrowej grubości plasterki (grubość ma kluczowe znaczenie podczas pieczenia).
Następnie rozłóż plasterki na papierze do pieczenia posmarowanym tłuszczem tak, by nie stykały się ze sobą. Piecz w piekarniku w temperaturze 170°C przez ok. 8-10 minut.
Bądź czujny, bo chipsy bardzo łatwo spalić!
Następnie rozłóż plasterki na papierze do pieczenia posmarowanym tłuszczem tak, by nie stykały się ze sobą. Piecz w piekarniku w temperaturze 170°C przez ok. 8-10 minut.
Bądź czujny, bo chipsy bardzo łatwo spalić!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W