Pieczarki z pomidorkami i serem czosnkowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- duże pieczarki
- łyżka oliwy
- pomidorki koktajlowe
- kremowy ser czosnkowy
- na przykład boursin
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pieczarki opłukać i osuszyć, wykręcić nóżki. Wlać oliwę na patelnię, nadającą się do zapiekania w piekarniku, ułożyć ciasno grzyby blaszkami do góry. Na każdym kapeluszu umieścić dwie połówki pomidorka. Na pomidorku położyć sporą grudkę sera. Podsmażyć na średnim ogniu całość, aż grzyby zmiękną i puszczą sok, a ser zacznie się topić. Wstawić do gorącego piekarnika na kilka minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W