Nadziewane małe ziemniaki
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- ziemniaki
- kwaśna śmietana
- sos sojowy
- miód
- śledzie
- czerwona cebula
- kolorowy pieprz
- szczypiorek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dobrze umyte ziemniaki w skórce wymieszać w misce z sosem sojowym i miodem. Wstawić do gorącego piekarnika w naczyniu żaroodpornym. Jeżeli ziemniaki są większe można je wcześniej ugotować na pół twardo. Piec, aż ziemniaki będą miękkie, a sos je mocno oblepi. Połówki lekko wydrążyć i napełniać gęstą, kwaśną śmietaną. Do dekoracji proponujemy użyć kawałeczków śledzia, wiórków czerwonej cebuli, kolorowego pieprzu i szczypiorku lub czerwonym kawiorem i cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W