Grillowany łosoś z cukinią w cieście
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 4 cienkie plastry surowego łososia
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- oliwa
- 3 średnie cukinie
- ciasto naleśnikowe
- sos anchois (fileciki z sardeli posiekane z garścią liści rozmarynu
- doprawione oliwą
- pieprzem i sokiem z cytryny)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cukinie pokroić wzdłuż, wyciąć pestki, zanurzyć w cieście naleśnikowym i usmażyć. Plastry łososia oprószyć solą i pieprzem i upiec na grillu po 30 sekund z każdej strony. Podawać z niewielką ilością sosu anchois.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Kuchnia włoska
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W