Kolendrowy pstrąg w pergaminie - Bartosz Adamek

Kolendrowy pstrąg w pergaminie
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Składniki:

Marynata:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oczyszczam rybę. Myję ją i wysuszam ręcznikiem papierowym. Blenduję wszystkie składniki marynaty. Mieszam rybę razem z marynatą i odstawiam do lodówki na minimum 2 godzin. Przygotowuję warzywa. Używam obieraczki do zrobienia długich pasków z cukinii oraz marchewki. Kroję kilka cienkich piórek z cebuli. Mieszam warzywne paski oraz cebulowe piórka. Przyprawiam solą i pieprzem oraz dodaję odrobinę oliwy z oliwek. Przygotowuję pergamin. Dla każdej z porcji osobno. Na środku przygotowanego papieru układam zamarynowaną rybę. Następnie układam paski warzywne na wierzchu. Kładę na nie kilka gałązek kolendry oraz kilka pokrojonych na pół pomidorków koktajlowych.
Zawijam pergamin i związuję bawełnianym sznurkiem. Rozgrzewam piekarnik do 200°C i piekę ryby przez 30 min. Po upieczeniu przekładamy rybę zawiniętą w pergamin na talerze. Odcinamy skrajne sznurki pozwalając przy tym na rozwiązanie środkowego sznurka osobie jedzącej. Uwaga na gorącą parę jaka wydobędzie się po otwarciu saszetki. Można podać do tego gotowane ziemniaki lub czosnkowe grzanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA