Burgery warzywne w stylu azjatyckim
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia japońska, Kuchnia koreańska, Kuchnia kambodżańska
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:2 szklanki ugotowanej fasoli nerkowatej
1 szklanka ugotowanego na parze ryżu jaśminowego lub basmati
½ szklanki tartej marchewki
⅓ tartego brokułu
1 łyżka startego korzenia imbiru
1 łyżka drobno posiekanej, świeżej kolendry
½ ilości bazy smakowej z przepisu na \"Garnek fasoli\"
1 łyżka oleju roślinnego
12 małych bułeczek z pszenicy pełnoziarnistej
przybranie: majonez z chili (przepis poniżej); sałata, mango, czerwona cebula, kolendra
Przygotowanie:
Włączając i wyłączając silnik, miksujemy fasolę aż zacznie przypominać mielone mięso. Mieszamy w misce z marchewką, brokułem, imbirem, kolendrą i bazą smakową. Formujemy 12 płaskich kotlecików o średnicy 6,5 cm, zużywając na każdy po ¼ szklanki masy. Smażymy na złoty kolor na gorącym oleju, po około 3 minuty z każdej strony. Wkładamy do bułek z dodatkami. Majonez z chili: mieszamy ¾ szklanki majonezu, ½ łyżeczki azjatyckiej pasty chili (na przykład sambal oelek) z chlustem oleju z prażonego ziarna sezamowego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
Dania wegetariańskie
Kuchnia japońska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W