Żeberka z grilla
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Tajemnice domowych przepisów (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia argentyńska
Przygotowanie:
Składnikiok. 3 kg żeberek
1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki o płaskich liściach
3-4 łyżki drobno posiekanego czosnku
2-3 łyżki octu balsamicznego
1 szklanka oliwy
1 łyżka suszonej chili
1 łyżeczka suszonego oregano
250 ml białego wina
sól
Przygotowanie
Wymieszaj natkę z czosnkiem, octem balsamicznym, oliwą, chili, oregano i winem. Natrzyj żeberka solą, zalej marynatą i wstaw do lodówki na godzinę. Piecz na grillu kośćmi do dołu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Kuchnia argentyńska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W