Tempura
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.2)
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia portugalska, Kuchnia japońska
Składniki:
- surowe warzywa (kalafior
- marchewka
- pieczarki
- słodki ziemniak
- cukinie
- papryka
- liście szpinaku)
- krewetki
- olej do smażenia
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 białka
- zimna woda
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić warzywa na niezbyt wielkie kawałki. Białko roztrzepać z odrobiną soli i zimną wodą na pianę. Warzywa obtaczać w mące, zanurzać w pianie i smażyć na złoto w woku na oleju. Odsączyć na kratce na brzegu woka lub na talerzu, wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia portugalska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W