Tempura
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.2)
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia portugalska, Kuchnia japońska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokroić warzywa na niezbyt wielkie kawałki. Białko roztrzepać z odrobiną soli i zimną wodą na pianę. Warzywa obtaczać w mące, zanurzać w pianie i smażyć na złoto w woku na oleju. Odsączyć na kratce na brzegu woka lub na talerzu, wyłożonym papierowym ręcznikiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA