Tajska sałatka z krewetkami i arbuzem

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Ideał
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 garść surowych orzeszków ziemnych
- bez skórek
- 12-16 dużych surowych krewetek
- obranych i lekko nasmarowanych olejem
- odrobina sosu rybnego
- sok z limonki
- 1 średni arbuz
- pozbawiony łupiny i pestek
- pokrojony na kawałki 3 cm
- 1 duża czerwona chili
- pozbawiona nasion i drobno pokrojona
- 2 łodygi trawy cytrynowej
- z usuniętą twardą końcówką i zewnętrzną warstwą
- kawałek świeżego imbiru o długości 2,5 cm
- obrany i starty
- 3 łodygi dymki
- drobno posiekane
- 15 listków mięty
- 20 listków kolendry
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Połóż orzeszki na blasze i praż 3-4 minuty w piekarniku, aż się lekko zrumienią. Wyjmij, ostudź i grubo posiekaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Kuchnia tajska
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W