Szarlotkowe burrito
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.70)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 3 jabłka Granny Smith
- pokrojone na duże kawałki
- bez gniazd nasiennych
- 2+2 łyżki soku jabłkowego
- 1 szklanka brązowego cukru
- 1 łyżka cynamonu
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- ½ szklanki pokrojonych orzechów włoskich
- 6 tortilli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. W rondlu wymieszać jabłka z cukrem, sokiem jabłkowym i cynamonem (zostawić 2 łyżki soku na później). Doprowadzić do wrzenia, potem gotować na wolnym ogniu ok. 15 minut, aż jabłka zaczną się rozpadać i sos zgęstnieje. Rozpuścić skrobię kukurydzianą w pozostałym soku jabłkowym, dodać do jabłek, wymieszać. Dodać orzechy. Na płaskiej powierzchni rozłożyć tortillę, z brzegu nałożyć dużą łyżkę nadzienia jabłkowego. Zawinąć rogi i zrolować burrito. Czynność powtórzyć ze wszystkimi plackami tortilli. Ułożyć burritos na blasze i piec aż będą złote i chrupiące, ok. 15 minut. Polać z wierzchu Dulce de Leche i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia meksykańska
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W