Śledź po duńsku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Tajemnice domowych przepisów (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia żydowska
- Ilość osób:
- 8
Przygotowanie:
Składniki600 g solonego śledzia w oleju
1 szklanka brązowego cukru
125 ml oleju roślinnego
125 g octu słodowego
1 szklanka przecieru pomidorowego
1 szklanka pokrojonych w kostkę jabłek Granny Smith
1 szklanka drobno pokrojonej cebuli
1 szklanka rodzynek namoczonych w wodzie do miękkości
1 łyżeczka mielonej gorczycy białej
¼ łyżeczki mielonego białego pieprzu
Przygotowanie
Namocz śledzie przez godzinę w wodzie, żeby były mniej słone, a następnie pokrój na 2-centymetrowe kawałki. Delikatnie wymieszaj pozostałe składniki i zalej marynatą. Przełóż mieszaninę do słoja i wstaw do lodówki. Śledzia po duńsku można przechowywać w ten sposób do 5 dni. Podawaj z pieczywem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W