Pstrąg pieczony z sosem z oliwy truflowej
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 pstrąg na osobę
- sól, pieprz
- gałązka selera naciowego
- łyżka oliwy cytrynowej
Składniki sosu
- 3 łyżki oliwy truflowej
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 mały wyciśnięty ząbek czosnku
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wnętrze pstrąga posól i popieprz. Do brzuszka włóż gałązkę selera naciowego. Z zewnątrz wysmaruj oliwą cytrynową. Włóż do rękawa do pieczenia. Piecz 20 minut w temp 190 stopni C. W słoiczku wymieszaj sos z oliwy truflowej, soku cytrynowego, wyciśniętego ząbka czosnku i soli. Polej sosem upieczone pstrągi, wyjęte z folii.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W