Smażony sandacz z ikrą sielawy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię (odc. 6)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 600 g filetów z sandacza
- 2 łyżki masła
- 2 małe czerwone cebule, pokrojone w krążki
- pęczek koperku
- 150 ml gęstej śmietany
- 4 łyżki solonej ikry sielawy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filety przekroić na mniejsze kawałki, usmażyć, cały czas podlewając rumianym masłem. Umieścić na talerzach, na wierzchu położyć po łyżce śmietany, udekorować cebulą, koperkiem i ikrą sielawy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W