Sałatka z kraba i melona
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Tobie i Matt (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Przygotowanie:
Składniki
1-2 małe strączki chili Scott bonnett
½ łyżki sosu rybnego
2 soczyste limonki
1 łyżka białego cukru
300 g świeżego mięsa krabów
400 g arbuza
1 garstka świeżych liści kolendry, umytych i grubo posiekanych
Przygotowanie
Włóż chili do moździerza i zmiażdż na pastę, dolej sos rybny, a następnie tyle soku z limonki, aż ostry i kwaśny smak się zrównoważą. Dopraw cukrem. Zalej mięso krabów dressingiem z moździerza. Wyjmij łyżką miąższ z arbuza, rozłóż na talerzach, a na wierzch nałóż doprawione krabowe mięso i przybierz kolendrą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W