Sałatka z homara z papają
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brazylijska
Przygotowanie:
Wyjąc mięso homara ze skorupy, pokroić na kawałki, mięso ze szczypiec zostawić w całości. Papaję przekroić wzdłuż, wyjąć nasionka i obkroić skórkę. Awokado pokroić na ćwiartki, wyjąć pestkę i ściągnąć skórkę. Owoce pokroić w podłużne plasterki. Ocet i olej (w proporcji 1:2) wlać do słoika, doprawić solą i pieprzem, zakręcić słoik i potrząsać, aż powstanie emulsja. Na talerzach poukładać liście sałaty, na nich umieścić kilka plasterków papai i awokado, na szczycie sałatki położyć kilka kawałków mięsa homara. Polać dressingiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia brazylijska
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W