Krem chrzanowo-ziemniaczany z chrustem z szynki
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 2 (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 200 g chrzanu tartego
- 200 g ziemniaków obranych
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 litr bulionu drobiowego
- 150 ml śmietanki kremówki
- 100 g szynki wędzonej w plastrach
- masło do smażenia
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki, cebulę i czosnek pokrój w plasterki i zeszklij na maśle. Zalej małą ilością bulionu i uduś wszystko, aż ziemniaki będą miękkie. Dodaj chrzan i resztę bulionu i zagotuj. Zmiksuj zupę blenderem na gładki krem i dopraw. Szynkę pokrój w cienką słomkę i wysusz w piekarniku na chrust. Śmietankę ubij i przed wydaniem wymieszaj z zupą. Na wierzch zupy nałóż chrust z szynki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy wielkanocne
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W