Pierogi z kaszą jaglaną w imbirowo-cytrynowym bulionie z kaczki
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy, Pierogi i pierożki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
Farsz:
- 20 dag kaszy jaglanej, ugotowanej na sypko
- 20 dag sera białego
- 10 dag cebuli
- 10 dag wędzonego boczku,
- sól
- pieprz
- majeranek
Bulion:
- korpus kaczki
- udko kaczki
- włoszczyzna
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 3 szt. trawy cytrynowej
- świeży imbir
- woda
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do garnka włóż zmiażdżoną trawę cytrynową i posiekany imbir. Dodaj kawałki włoszczyzny, liść laurowy, ziele angielskie, korpus kaczki i udo. Wszystkie składniki zalej zimną wodą i gotuj na małym ogniu przez 3 godziny.
Przygotuj farsz do pierogów. Kaszę jaglaną sparz wrzącą wodą i ugotuj na sypko.
Następnie pokrój cebulę w drobną kostkę i podsmaż. W misce połącz rozdrobniony twaróg, podsmażoną cebulkę i kaszę. Farsz dopraw solą i pieprzem.
Z mąki i wody zagnieć ciasto, rozwałkuj. Nakładaj porcję farszu i zlepiaj pierogi. Gotuj je we wrzącej, osolonej wodzie.
Pierogi podawaj w bulionie z kaczki. Smacznego!
Przygotuj farsz do pierogów. Kaszę jaglaną sparz wrzącą wodą i ugotuj na sypko.
Następnie pokrój cebulę w drobną kostkę i podsmaż. W misce połącz rozdrobniony twaróg, podsmażoną cebulkę i kaszę. Farsz dopraw solą i pieprzem.
Z mąki i wody zagnieć ciasto, rozwałkuj. Nakładaj porcję farszu i zlepiaj pierogi. Gotuj je we wrzącej, osolonej wodzie.
Pierogi podawaj w bulionie z kaczki. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W