Marchewka à la Vichy
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Uczty z Jamesem Martinem (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 350 g marchwi gatunku chantenay
- 25 g masła
- 1 duża szczypta soli
- 3 łyżki stołowe miałkiego cukru
- 1 garść posiekanej trybuli
- świeżo zmielony czarny pieprz
- woda mineralna Vichy do gotowania (dowolnie)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzuć oskrobane marchewki do rondla. Zalej zimną wodą tak, żeby je zakryć. W oryginalnym przepisie stosuje się wodę mineralną Vichy, ale możesz ją zastąpić kranówką. Dorzuć masło, sól i cukier. Na silnym ogniu doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 10 minut nie zmniejszając płomienia, aż będą miękkie. Dorzuć trybulę i pieprz. Odcedź nadmiar wody, podawaj do wołowiny Wellington.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W