Linguine z krabami
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.11)
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- makaron linguini
- szalotka lub czerwona cebula
- kilka ząbków czosnku
- kilka pomidorów
- świeża papryczka chili
- puszka mięsa krabowego
- natka pietruszki
- kilka łyżek wódki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni poddusić na oliwie posiekane szalotki, czosnek i papryczkę chili. Dodać pokrojone pomidory. Kiedy zaczną się rozpadać, wlać wódkę do sosu. Dodać częściowo odsączone mięso krabowe z puszki, wymieszać. Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sosem, podawać posypane posiekaną natką pieruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W