Kuskus marokański
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula, obrana i posiekana
- 1 łyżka przyprawy ras el hanout albo po ¼ łyżeczki cynamonu, kuminu, kminku i kardamonu
- 500 ml soku pomarańczowego
- 2 łyżki dżemu pomarańczowego
- 2 łyżki masła migdałowego
- 20 g płatków migdałowych
- 25 g posiekanych, suszonych moreli
- 300 g kuskusu
- sól (do smaku)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondlu rozgrzej oliwę, dodaj cebulę. Smaż, aż zmięknie. Dosyp przyprawę ras el hanout. Dolej sok, dodaj dżem, masło, morele i migdały. Dobrze wymieszaj i podgrzej, aż się zagotuje. Dosyp kuskus. Przykryj szczelnie pokrywką. Zdejmij z ognia. Poczekaj, aż cały płyn się wchłonie, czyli ok. 15 minut. Wymieszaj widelcem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W