Fritatta z pieczarkami i wędzonym cheddarem
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska, Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 8 jajek
- 4 łyżki oliwy
- 450 g drobnych pieczarek
- pokrojonych w plasterki
- 1 ząbek czosnku
- drobno posiekany
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz
- 1½ szklanki grubo startego wędzonego cheddara
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Roztrzep jajka z 2 łyżkami wody i odstaw na bok. Wlej oliwę do dużej patelni rozgrzanej na średnim ogniu. Dodaj pieczarki i duś do miękkości przez 5 min, aż płyn odparuje. Dodaj czosnek, a po minucie wmieszaj natkę i dopraw do smaku. Wlej roztrzepane jajka na pieczarki, delikatnie przemieszaj z pieczarkami i posyp startym serem. Wstaw patelnię do piekarnika i piecz bez przykrycia ok. l5 min, aż jajka się zetną, a ser stopi. Wyłóż frittatę na talerz, pokrój na kawałki i od razu podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W