Frittata z wędliną i ziemniakami

Frittata z ziemniakami
Oceń przepis:
85 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Kucharskiego pomysł na kuchnię
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • 4 duże jajka
  • ok. 200 g ugotowanych ziemniaków
  • 100 g wędliny (szynka, kiełbasa)
  • 200 g mrożonego groszku
  • sól i pieprz
  • masło

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni lekko podsmażyć pokrojoną w paski wędlinę przez 2-3 minuty. Dodać groszek i poddusić razem przez kolejne 2-3 minuty.
Jajka rozbić do miski i roztrzepać widelcem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać podsmażoną wędlinę z groszkiem oraz pokrojone w plasterki ziemniaki. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki masła i wlać mieszankę. Smażyć przez około 10 minut na niskiej temperaturze aż jajka się zetną. Na patelnię nałożyć talerz i obrócić patelnię żeby omlet znalazł się na talerzu. Zsunąć omlet z powrotem na patelnię i dosmażyć z drugiej strony około 5 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA