Enchilady z kurczakiem i salsa verde

Enchilady z kurczakiem i salsa verde
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska, Kuchnia brazylijska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 3 szklanki salsa verde (gotowej lub własnej roboty)
  • 1 łyżka oleju
  • 12 kukurydzianych tortilli
  • opieczonych na palniku kuchenki lub na patelni i zawiniętych w ściereczkę
  • 4 szklanki gotowanego mięsa kurczaka porwanego na kawałki
  • 200 g queso blanco
  • rozkruszonego (można zastąpić serkiem Capri)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 190° C. Rozgrzać patelnię na dość dużym ogniu i wlać olej. Wlać salsę i podgrzewać, aż zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając, ok. 3 minut. Po kolei maczać tortille w salsie, wkładać do środka mięso kurczaka, zwijać i układać ciasno obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Polać resztą salsy i posypać serem. Zapiekać około 15 minut, aż sos zacznie bulgotać, a enchilady się zagrzeją. Tymczasem wymieszać rzodkiewki i sałatę z olejem, octem winnym, solą i pieprzem. Ułożyć sałatkę na gorących enchiladach i podawać natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA