Enchilady z kurczakiem i salsa verde
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska, Kuchnia brazylijska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 3 szklanki salsa verde (gotowej lub własnej roboty)
- 1 łyżka oleju
- 12 kukurydzianych tortilli
- opieczonych na palniku kuchenki lub na patelni i zawiniętych w ściereczkę
- 4 szklanki gotowanego mięsa kurczaka porwanego na kawałki
- 200 g queso blanco
- rozkruszonego (można zastąpić serkiem Capri)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 190° C. Rozgrzać patelnię na dość dużym ogniu i wlać olej. Wlać salsę i podgrzewać, aż zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając, ok. 3 minut. Po kolei maczać tortille w salsie, wkładać do środka mięso kurczaka, zwijać i układać ciasno obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Polać resztą salsy i posypać serem. Zapiekać około 15 minut, aż sos zacznie bulgotać, a enchilady się zagrzeją. Tymczasem wymieszać rzodkiewki i sałatę z olejem, octem winnym, solą i pieprzem. Ułożyć sałatkę na gorących enchiladach i podawać natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia brazylijska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W