Chutney z mango

Chutney z mango
Oceń przepis:
69 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne, Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska

Składniki:

  • 2 szklanki mango
  • obranego i pokrojonego w niedużą kostkę
  • ½ szklanki drobno posiekanej cebuli
  • ½ szklanki złocistego cukru trzcinowego
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • 1 łyżka drobno startego świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • ½ łyżeczki soli selerowej
  • 3 łyżki drobno posiekanej świeżej mięty
  • skórka otarta z 1 pomarańczy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmieszaj wszystkie składniki w rondlu i podgrzewaj, aż cebula będzie miękka, a płyn odparuje. Zdejmij garnek z ognia, dodaj posiekaną miętę i odstaw do ostygnięcia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA