Chutney z mango
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne, Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 2 szklanki mango
- obranego i pokrojonego w niedużą kostkę
- ½ szklanki drobno posiekanej cebuli
- ½ szklanki złocistego cukru trzcinowego
- 3 łyżki białego octu winnego
- 1 łyżka drobno startego świeżego imbiru
- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- ½ łyżeczki soli selerowej
- 3 łyżki drobno posiekanej świeżej mięty
- skórka otarta z 1 pomarańczy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmieszaj wszystkie składniki w rondlu i podgrzewaj, aż cebula będzie miękka, a płyn odparuje. Zdejmij garnek z ognia, dodaj posiekaną miętę i odstaw do ostygnięcia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przetwory
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W