Zapiekanka z ryby
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Zapiekanki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 12 krewetek
- 500 g fileta z dorsza (lub innej ryby o białym mięsie)
- 500 g wędzonego łupacza
- 500 g fileta z łososia
- 3 duże przegrzebki z koralem
- 5 jaj na twardo
- kilka młodych porów
- 250 g sera cheddar
- 400 ml śmietany 30%
- 2 kostki rosołowe
- 6 dużych ziemniaków
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotować ziemniaki i zrobić puree. Pory blanszować przez trzy minuty i posiekać. Obrać krewetki. Ryby pokroić na duże kawałki, przegrzebki przekroić na pół. W dużej brytfannie ułożyć ryby, przegrzebki i krewetki. Do rondla wlać śmietanę, dodać kostki rosołowe i gotować aż zgęstnieje. Wlać do brytfanny. Posypać pokrojonymi jajkami, porami oraz startym serem. Na wierzchu ułożyć puree ziemniaczane. Piec w mocno nagrzanym piekarniku około 15 minut. Gdy wierzch się zrumieni wyjąć i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zapiekanki
Kuchnia brytyjska
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W