Superburgery
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 1 kg chudej mielonej wołowiny
- 250 g mielonej wieprzowiny
- ½ szklanki bułki tartej
- 1 duże jajko
- ½ szklanki drobno posiekanej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- zmiażdżony
- 1 łyżka posiekanego świeżego oregano
- 2 łyżki drobno posiekanych suszonych pomidorów
- 1 łyżka soli
- 2 łyżeczki mielonej gorczycy
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 2 szklanki tartego cheddara
- 8 bułeczek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmieszaj wszystkie składniki poza cheddarem. Podziel mięso na 8 porcji i uformuj z nich kulki. W każdej zrób kciukiem wgłębienie i włóż do niego trochę tartego cheddara. Zasklep wgłębienia tak, żeby ser był w mięsie i spłaszcz każdą mięsną kulę na kształt burgera. Włóż burgery do lodówki przed usmażeniem. Grilluj albo smaż burgery po 5 min. z obu stron. Podawaj w bułkach z dowolnym przybraniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W