Szaszłyki dziadka Petera
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z grilla
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:1 kg wołowiny pokrojonej w kostkę
2 średnie cebule pokrojone w dużą kostkę
2 czerwone papryki pokrojone na spore kawałki
100 g pieczarek
200 g wędzonego bekonu pokrojonego w dużą kostkę
sól
Marynata:
1 filiżanka czerwonego wina
2 ząbki czosnku
2 liście laurowe
3 gałązki tymianku
pół posiekanej cebuli
2 łyżki oliwy
2 łyżki sosu Worcestershire
1 łyżeczka pieprzu
Przygotowanie:
Do mięsa dodać składniki marynaty. Dokładnie wymieszać, zakryć i wstawić do lodówki na całą noc. Rozgrzać grill. Mięso odsączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Uformować szaszłyki z wołowiny, cebuli, papryki, pieczarek i bekonu. Posypać solą i grillować przez 8 minut obracając co jakiś czas.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W