Spaghetti z małżami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc.
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 paczka makaronu spaghetti
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 papryczki chilli
- 2 duże szalotki drobno posiekane
- 1 ząbek czosnku
- 500 g małży
- 6 filecików z anchois
- 4 pomidory drobno pokrojone
- 250 ml białego wina
- sok z 1 cytryny
- natka pietruszki drobno posiekana
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj makaron do miękkości. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj chilli, szalotki, czosnek, małże i anchois. Smaż wszystko przez minutę. Dodaj pomidory, wino oraz sok z cytryny i poczekaj aż się zagotują. Wymieszaj dokładnie sos z makaronem i posyp natką pietruszki. Podawaj od razu z kieliszkiem schłodzonego białego wina.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W