Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i koperkiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.36)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- ½ kg młodych ziemniaków
- pokrojonych w ćwiartki
- 2 czubate łyżki ukwaszonej śmietany
- skórka i sok z 1 cytryny
- 1 łyżka kaparów
- 10 plastrów wędzonego łososia
- 3 dymki
- posiekane
- 1 pęczek świeżego koperku
- posiekanego
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj ziemniaki, aż będą miękkie (ok. 7 min od zagotowania). Wymieszaj śmietanę ze skórką i sokiem z cytryny oraz kaparami. Dodaj ziemniaki, kawałki łososia, dymkę i koperek. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W