Sałatka z grillowanych owoców morza
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza, Dania z grilla
Składniki:
- 450 g całych kalmarów
- oczyszczonych
- 450 g krewetek
- obranych i oczyszczonych
- 450 g przegrzebków
- 1 szklanka pociętych na paski liści sałaty radicchio
- ½ szklanki posiekanej dymki
- ½ szklanki pokrojonych w kostkę pomidorów
- 3 łyżeczki posiekanej świeżej kolendry
- 2 łyżeczki posiekanej świeżej mięty
- 3 łyżeczki oliwy extra vergine
- 2 łyżeczki świeżego soku z limonki
- sos chili (niekoniecznie)
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej grill i usmaż owoce morza. Zdejmij z ognia i ostudź. Pokrój owoce morza na kawałki wielkości kęsa. Wymieszaj z pozostałymi składnikami – poza radicchio – dopraw do smaku i wstaw do lodówki. Dodaj radicchio tuż przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W