Sałatka z grillowanych owoców morza

Sałatka z grillowanych owoców morza
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • 450 g całych kalmarów
  • oczyszczonych
  • 450 g krewetek
  • obranych i oczyszczonych
  • 450 g przegrzebków
  • 1 szklanka pociętych na paski liści sałaty radicchio
  • ½ szklanki posiekanej dymki
  • ½ szklanki pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 3 łyżeczki posiekanej świeżej kolendry
  • 2 łyżeczki posiekanej świeżej mięty
  • 3 łyżeczki oliwy extra vergine
  • 2 łyżeczki świeżego soku z limonki
  • sos chili (niekoniecznie)
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej grill i usmaż owoce morza. Zdejmij z ognia i ostudź. Pokrój owoce morza na kawałki wielkości kęsa. Wymieszaj z pozostałymi składnikami – poza radicchio – dopraw do smaku i wstaw do lodówki. Dodaj radicchio tuż przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA