Pappardelle z duszoną wołowiną i grzybami
Oceń przepis:
Przygotował:
Paul Merret
- Seria kulinarna:
- Ekonomia gastronomii (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 250 ml gorącego bulionu wołowego
- 400 g duszonej wołowiny
- 300 g mieszanych grzybów (boczniaków
- pieczarek i shitake)
- umytych i z grubsza pokrojonych
- sól i świeżo mielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej oliwę w dużym rondlu na dużym ogniu. Dodaj grzyby i smaż mieszając przez 3-5 min. Dodaj mięso, zalej bulionem i duś 10 min, aż mięso zacznie się rozpadać. Wymieszaj w misce składniki salsy. Do rondla z mięsem i grzybami wrzuć ugotowany makaron, masło i połowę startego parmezanu i wszystko starannie wymieszaj. Rozłóż zawartość rondla do 4 misek, nałóż na wierzch porcje salsy i posyp resztą tartego parmezanu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W