Karkówka piekielna z grilla

Karkówka piekielna z grilla
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia polska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki marynowanego pieprzu
  • olej Kujawski z czosnkiem
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 3 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1 kubek gęstego, kremowego jogurtu naturalnego
  • ½ pęczka pietruszki
  • ½ pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sos sojowy, musztardę, pieprz kajeński, ziele angielskie (rozkruszone) i 4 łyżki oliwy dokładnie połączyć. Pieprz marynowany drobno posiekać i dodać do marynaty. Plastry karkówki osuszyć ręcznikiem papierowym, zanurzyć w marynacie i zostawić w chłodnym miejscu na min. 30 minut. Grillować ok. 7 minut z każdej strony. Podawać z zimnym, gęstym jogurtem połączonym z poszatkowaną nacią pietruszki i szczypiorkiem. Dip doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA