Karkówka piekielna z grilla
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 plastry karkówki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki marynowanego pieprzu
- olej Kujawski z czosnkiem
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
- 2 kulki ziela angielskiego
- 3 łyżeczki musztardy francuskiej
- 1 kubek gęstego, kremowego jogurtu naturalnego
- ½ pęczka pietruszki
- ½ pęczka szczypiorku
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sos sojowy, musztardę, pieprz kajeński, ziele angielskie (rozkruszone) i 4 łyżki oliwy dokładnie połączyć. Pieprz marynowany drobno posiekać i dodać do marynaty. Plastry karkówki osuszyć ręcznikiem papierowym, zanurzyć w marynacie i zostawić w chłodnym miejscu na min. 30 minut. Grillować ok. 7 minut z każdej strony. Podawać z zimnym, gęstym jogurtem połączonym z poszatkowaną nacią pietruszki i szczypiorkiem. Dip doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W