Grillowany/pieczony okoń morski
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 okoń morski
- oczyszczony i sprawiony
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- garść nasion kopru włoskiego
- oliwa
- 1 fenkuł
- obrany i pokrojony na plastry
- 1 cytryna
- pokrojona na plastry
- łodygi z pęczka natki pietruszki
- sok z połowy cytryny
- białe wytrawne wino
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej grill oraz piekarnik do 190 stopni C. Natrzyj wnętrze ryby solą, pieprzem i nasionami kopru. Upiecz okonia na grillu z obu stron. Na blasze rozłóż połowę plastrów cytryny i fenkuła oraz łodygi natki pietruszki. Posól, dopraw pieprzem i nasionami fenkuła, skrop oliwą i ułóż na wierzchu ugrillownego okonia. Obłóż rybę pozostałymi plastrami cytryny i fenkuła, skrop sokiem z cytryny, a winem oblej dookoła. Piecz 20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W