Suflet z sandacza

Suflet z sandacza
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 20 dag ugotowanego filetu z sandacza
  • 3 jajka
  • 3 dag mąki
  • 10 dag szyjek rakowych
  • 100 ml śmietany
  • 4 dag masła
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sandacza, żółtka i śmietanę dokładnie zmiksować. Dodać mąkę. Posolić i popieprzyć. Dodać szyjki rakowe i delikatnie wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek. Powstałą masę przełożyć do mniejszych, ceramicznych miseczek. Suflety wstawić do kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni na 15 minut. Pod żadnym pozorem nie otwierać w tym czasie piekarnika bo suflet opadnie. Podawać natychmiast po wyjęciu z pieca.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA