Grillowane szparagi
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne, Dania z grilla
- Ilość osób:
- 1
Przygotowanie:
Obierz, przytnij i odłam zdrewniałe końce szparagów. Wrzuć na dwie minuty do osolonego wrzątku, aż staną się intensywnie zielone. Teraz przełóż do wody z lodem, żeby nie straciły koloru. Wyjmij. Skrop oliwą patelnię żeberkową. Gdy się rozgrzeje, ułóż zblanszowane szparagi, dopraw solą i pieprzem. Po paru minutach przewróć. Posmaruj masłem i posyp pieprzem. Podawaj z irlandzkim purée z dymką (patrz: oddzielny przepis).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W