Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
Gary Rhodes za stołem
(Gary Rhodes at the Table), seria poradnikowa, Wielka Brytania, 2001, 10 x 30
Gary Rhodes, człowiek, który na nowo zdefiniował brytyjską kuchnię, powraca w programie "Gary Rhodes za stołem", aby kusić widzów wybornymi potrawami kuchni Wielkiej Brytanii.
W każdym odcinku gospodarz programu skupia się na innych daniach, które składają się na tradycyjne wyspiarskie menu. Przyrządza przepyszne przystawki, zdradza kilka ciekawych przepisów na zupy, proponuje wyjątkowe dania główne i nie zapomina o przepisach na wyśmienite puddingi. Poleca też potrawy na specjalne okazje, takie jak niedzielny lunch, romantyczna kolacja dla dwojga, spotkanie z przyjaciółmi czy przyjęcie dla większej ilości gości. Wśród receptur, które podaje, znajdzie się garść przysmaków dla wegetarian. Przepisy Gary'ego Rhodesa są łatwe w przygotowaniu, smakowite i z pewnością zaspokoją wszystkie gusta.
Gary Rhodes zaczął interesować się gotowaniem gdy miał 14 lat. Musiał - bo jego matka wróciła do pracy i od tej pory sam przygotowywał sobie posiłki. Szybko odkrył, że gotowanie to jego pasja, więc bez wahania rozpoczął naukę w szkole gastronomicznej i ukończył ją z wyróżnieniem. Pracował w wielu restauracjach w Wielkiej Brytanii i poza jej granicami, zdobywając doświadczenie. Nawet poważny wypadek, któremu uległ w Amsterdamie nie pokrzyżował mu planów zawodowych. Już w wieku 26 lat otrzymał swoją pierwszą gwiazdkę Michelina. Stał się guru klasycznej angielskiej kuchni. Niedługo później odznaczono go drugą gwiazdką Michelina, a po telewizyjnym show trzecią, co uczyniło z niego niekwestionowaną gwiazdę wśród szefów kuchni. 17 czerwca 2006 roku został natomiast odznaczony Orderem Imperium Brytyjskiego, co, jak sam przyznał, było dla niego ważniejsze niż wszystkie gwiazdki Michalina. Jest gospodarzem kilku programów telewizyjnych i autorem wielu książek kucharskich.
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź