Tradycyjne, irlandzkie purée z dymką
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia irlandzka
Składniki:
- ziemniaki purée
- śmietana 18%
- mleko
- masło
- kawałek masła
- pęczek dymki
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki purée wymieszaj ze śmietaną, mlekiem i masłem na gładką masę. W rondlu roztop kawałek masła, dodaj pęczek posiekanej dymki, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Miękką dymkę dorzuć do ziemniaków i wymieszaj. Ułóż na talerzach purée z ziemniaków, umieść na nim grillowane szparagi z kawałkiem masła. Skrop domowej roboty oliwą estragonową.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia irlandzka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W