Wiśnie w kirszu
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Składniki:
- 100 ml kirszu
- 100 g cukru
- 150 ml wody
- syrop gruszkowy (z gruszek z puszki)
- 450 g świeżych wiśni
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej kirsz w rondelku. Podpal, żeby pozbyć się alkoholu. Wystarczy 15 sekund. Przykryj większym rondlem, żeby ugasić płomień. Dodaj cukier, wodę i resztę syropu gruszkowego z puszki. Doprowadź do wrzenia. Z wiśni usuń pestki. Pracę ułatwi ci drylownica. Owoce zalej gorącym sosem i pozostaw do wystygnięcia. Można je przechowywać w słoiku przez kilka tygodni. Im dłużej, tym są smaczniejsze. Podawaj z mrożonym kremem gruszkowym jako elegancki deser.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W