Faszerowany kurczak pieczone w żarze

Faszerowany kurczak pieczone w żarze
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podsmaż czosnek, seler, cebulki, marchew oraz tymianek, dodaj boczek i wątróbkę drobiową. Wlej odrobinę wina. Włóż tak przygotowane nadzienie do środka kurczaka i zwiąż mu nogi sznurkiem, żeby nic nie wypadło w trakcie pieczenia. Natrzyj kurczaka oliwą z oliwek, dopraw resztą tymianku. Zawiń szczelnie w pięć warstw folii aluminiowej i zakop w żarze na 45 minut. Przed podaniem przekrój kurczaka na pół i wyjmij nadzienie. Połóż je na talerzu obok mięsa i polej wszystko sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA